Korpus:

  • 200g datlí,

  • 4 velké hrsti vlašských ořechů nebo mandlí,

  • 2 lžíce mletého kokosu,

  • 1 lžíce raw-kakaa,

  • malá špetka soli

  • 1 a 1/2 polévkové lžíce kokosového oleje

Formu na dort je dobré vyložit fólií nebo papírem na pečení

Postup na korpus: vše pomel v kuchyňském robotu na menší kousky (ne na kaši), dej do formy a namočenýma rukama ve vodě upěchuj na tenkou placku

 

Čokoláda ( krém, nebo-li náplň)

  • 500 ml vlažné vody

  • 2 plné hrsti kakaového másla

  • 4-6 lžic (Raw kakaa) nebo klasického bio holandského kakaa (tuhle variantu preferuji já)

  • 3 vrchovaté lžíce kokosového oleje,

  • špetka soli,

  • 500 g kešu oříšků,

  • javorový, případně agáve či datlový sirup (podle zvyku i chuti. Můžete použít i med.)

 

Postup na krém: vodu a kakaové máslo dej do mixeru a rozmixuj. Poté přidej ostatní přísady a mixuj do hladké konzistence, doslaď dle chuti a naposledy mixuj:-)

 

Zdobit můžete ( já mám nejraději bez ovoce)

  • Vhodné ovoce: maliny, borůvky, pomeranče!

 

Malá poznámka- (dá se použít i klasické Bio kakao a dort je chutnější), pokud tedy netrváte na raw kakau, tak doporučuji tuto variantu. Po umixování do hladka, nejlépe ve Vitamixu nebo podobném zařízení dát ztuhnout do lednice cca na 12-24 hodin.

Aktuální recepty a energie

Každý den na váš mobil službou whatsapp

Mohlo by se vám také líbit...